Home

Achtergrond 2 reacties

Spannend effect van de boerenkalender

Mijn buurvrouw verwachte agro-mannen in blauwe overalls. De verbazing was groot. De kalender gaat onbedoeld meer doen dan stoere mannen tonen.

“Zijn dat boeren???”
Mijn buurvrouw keek over mijn schouder mee naar de foto’s die tot nu toe zijn gemaakt voor de stoereboerenkalender .
“Ja, dat zijn boeren. En boerenzonen. Lekker he?”
Ze keek nog eens goed. “Ja. Lekker. Maar eh… ze zien er niet bepaald boers uit, wel?”

Wat bleek? Ze had een bepaald beeld van agro-mannen. Blauwe overall, bloempotkapsel, grove werkhanden met rouwrandjes onder de nagels… En spierballen, dat ook. Maar wat ze zag op die foto’s waren zelfverzekerde mannen. Zonder ‘coupe-de-bloempot’ maar modern gekapt en de lokken voorzien van een flinke lik gel. De blauwe overall hadden ze wel, maar die hing aan de kapstok. Voor de stoereboerenkalender droegen ze onder meer G-star, >Replay, Diesel en hippe sneakers . Voor wie nu afhaakt: ze droegen t-shirt, spijkerbroek en een soort gymschoenen.

Wie niet beter weet, kan zomaar denken dat de stoereboerenfoto’s gejat zijn van een Hugo Boss-reclame , zo mooi zijn ze. Het verschil zit ’m in de achtergronden: trekkers, balen kuilvoer of koeien aan het voerhek. Dat zie je niet bij Hugo Boss.

Na elke fotoshoot raak ik enthousiaster. Niet alleen omdat ik me zo vaak tussen mooie kerels mag begeven. Het is meer dan dat. Als ie af is, gaat de stoereboerenkalender onbedoeld veel meer doen dan alleen maar fraaie mannen laten zien. Het traditionele boerenimago, dat er kennelijk nog steeds is, gaat straks compleet aan barrels. Let maar op.

« vorige | volgende »

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Anita

    Klinkt goed, wanneer kunnen wij ze bekijken?

  • no-profile-image

    anoniem

    Je moet die jongens van Hoekman uit Nijeveen op die kalender zetten!

Of registreer je om te kunnen reageren.