Home

Achtergrond 233 x bekeken 2 reacties

Rusland investeert in koolzaad voor biobrandstof

Rusland investeert van 2008 tot 2012 131 miljoen euro (4,8 miljard roebel) in productie van koolzaad voor biobrandstoffen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Johan Kolders

  Geachte

  In Rusland en in de rest van de CIS en met name Oekraine ligt men niet echt wakker van de Biodiesel program in de EU en met name Nederland, het is te kleinschalig.
  Allereerst kan men snel en efficient reageren op de vraag naar koolzaad of andere olie houdende agri producten geschikt voor de Biobrandstoffen.
  450.000 hectare land is niet echt veel doch voor Ned. begrippen weer wel en mochten de prijzen weer wel met elkaar overeen komen en de fosiele blijven achter op de biofuels dan kan men snel reageren en miljoenen hectaren vol bouwen met koolzaad.
  Vele Nederlandse en andere EU lidstaten bedrijven zijn alleen wezen kijken en verder weer naar huis, investeren kan men veelal niet vanuit de EU. kapitaal krachtige investerings kantoren en agri consultants willen alleen veel vergaderen en evt.met subsidie of een pesp projectje meedoen.

  Russen zijn dat niet gewend en willen daden en geen mooie verhalen van we doen het wel even, dat is leuk voor de achterban doch niet voor de goed zaken die men wil doen.
  Nederland is veelal weer een land met kijken kijken en niet kopen, doch advies en hoe het moet dat weten we wel te vertellen, doch hoe het werkt eigenlijk weer niet.
  Nederlandse boeren en agrerieers zijn de beste van de EU en wereldwijd in de top drie, Russische boeren moesten altijd doen wat een ander vertelde en heeft zware tijden meegemaakt, dus komt er weer iemand die wil vertellen hoe het moet dan slaan ze dicht, of stoppen.
  Wij werken met boeren/agri organisaties in deze landen en kunnen U vertellen dat 4000 a 5000 kg hect koolzaad gewoon kan, doch geef ze de tijd en onze machines en werk samen landbouwers onder landbouwers kunnen alles aan.

  Dan nog iets men ziet dat de Bio energy vooruit gaat in de EU. doch wie doet het eigenlijk, de vele platforms/stichtingen en andere gesubsideerde groepen of de landbouwer, zonder koolzaad mais en suiker geen brandstof toch.

  Zo maar een reactie, wij zoeken altijd investeerders voor betere technologie en betere opbrengsten, en agrarische sector investeer in je buurman.

 • no-profile-image

  miltie

  daar hebben ze een betere inzicht op de toekomst ;hier of ze zetten landbouw grond onder water of ze maken het nuteloos natuur met vernatting gevolg ;KNUT en meer dierziekte"s

Of registreer je om te kunnen reageren.