Home

Achtergrond

Regen en bliksem veroorzaken zware overlast

Hevige regenbuien en blikseminslagen hebben gisteren in verscheidene delen van Nederland voor veel overlast gezorgd.

Vanaf het begin van de avond trokken zware regen- en onweersbuien vanuit het zuidwesten naar het noorden van Nederland. Overdag veroorzaakten blikseminslagen opnieuw problemen.

Door de enorme hoeveelheid regenwater die binnen korte tijd naar beneden kwam, kregen brandweer en politie in onder meer Rotterdam, Den Haag en Amsterdam veel meldingen van wateroverlast. Het ging onder meer om meldingen van overstroomde kelders, wegen en tunn overstromingen binnen.

West-Brabant kampte gisterochtend al met zware regenbuien. In Sprundel en Halsteren was de brandweer in touw om ondergelopen straten en huizen droog te pompen. Volgens een woordvoerder van de brandweer was in Putte veel schade aan auto's en sneuvelden ruiten door een stevige hagelbui.

Blikseminslag veroorzaakte ook gisteren weer problemen. In het Zeeuwse Hulst klapte een schoorsteen van een woning uit elkaar door een blikseminslag. De rondvliegende stenen veroorzaakten schade aan het huis. In Rotterdam sloeg de bliksem in het dak van een woning aan de Kerkstraat. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De bewoners van een vrijstaande woning aan de Rijksstraatweg in Numansdorp wisten op tijd naar buiten te komen. In dat huis sloeg de bliksem in de schoorsteen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.