Home

Achtergrond 1 reactie

Pabo-student wordt misleid

Melkveehoudersvakbond NMV heeft kritiek op de inhoud van het Bronnenboek aardrijkskunde en didactiek.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Rinco de Koeijer

  Reactie op het bericht 'Pabostudent wordt misleid'

  Net als de mensen van de NMV heb ik me ook wel eens geergerd aan de manier waarop landbouw wordt neergezet in leerboeken. Ook op de middelbare scholen wordt een aantal zaken nogal kort door de bocht weergegeven.

  In de leermethode biologie voor jou voor 4vmbo deel 1 (auteurs Gerard Smits en Ben Waas, uitgeverij Malmberg den Bosch) staat een hoofdstukje over landbouwmethoden in Nederland waar ook tamelijk ongenuanceerde uitspraken instaan. Kritiek is exclusief voor de gangbare landbouw. Ten aanzien van biologische landbouw is dit boek kritiekloos. Dat de waarheid ergens in het midden ligt kan op deze manier onmogelijk doordringen bij de leerlingen

  Rinco de Koeijer

Of registreer je om te kunnen reageren.