Home

Achtergrond 524 x bekeken

Paarse trekkers

Ook trekkerfabrikanten lezen Opa, en ze letten overal op. Daarom zijn de trekkers in de strip tegenwoordig paars, en in de toekomst mogelijk fuchsiaroze.

Eind 2005 kreeg ik een telefoontje van de redactie van Boerderij. Er was een opmerking binnengekomen over de trekkers die ik tekende. Ik bereidde me voor op het ergste. De trekkers die rondrijden in de wereld van Opa zijn nauwelijks waarheidsgetrouw te noemen, dus waarschijnlijk was daar iemand over gevallen. (Ik hoor wel eens van collega-striptekenaars die vaak auto's moeten tekenen dat ze opmerkingen krijgen van mensen over dat de koplampen niet goed getekend zijn, of de vorm van de achteruitkijkspiegel.)

Maar het ging over de kleur. De trekkers die ik tekende kleurde ik altijd rood (of groen). En nu was het de fabrikant van groene (of rode) trekkers opgevallen dat ik wel erg vaak rode (of groene) trekkers tekende. En de rode (of groene) trekkers kregen toch al zo veel aandacht in Boerderij. Zoiets was het.

Mij is het om het even, natuurlijk. Dus sindsdien kleur ik de trekkers allemaal paars. Behalve Opa's eigen ouwe Betsie. Die blijft gewoon rood. (Nu schijnt het dat er ook paarse trekkers bestaan. Dus alle fabrikanten van andere kleuren trekkers zouden kunnen gaan klagen. Maar ik heb nog niks gehoord. Mocht dat alsnog gebeuren, dan moet ik op zoek naar een nieuwe kleur. Fuchsiaroze lijkt me wel wat.)

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.