Home

Achtergrond

Overnamekoorts voedingssector loopt op

Na de aangekondigde overname van Numico door het Franse zuivelconcern Danone is de overnamekoorts in de voedingssector verder opgelopen.

De geruchtenstroom wordt gevoed door de mening dat de Europese voedingsbedrijven een aantrekkelijke prooi vormen voor grote Amerikaanse concerns.

Vorige week werden Unilever en CSM al genoemd als overnamekandidaten. Eind deze week is het lijstje aanzienlijk uitgebreid. In het geruchtencircuit was het Amerikaanse dranken- en chipsconcern PepsiCo weer het middelpunt. PepsiCo zou fusiegesprekken hebben gevoerd met het Zwitserse Nestlé. Ook Danone werd weer met PepsiCo in verband gebracht en dat geldt ook voor koffieproducent Starbucks.

Het Duitse Südzucker kwam ook in de schijnwerpers in verband met een mogelijke overname. Volgens berichten zou het Chileense Iansa interesse hebben om Südzucker te kopen voor 4,9 miljard euro.

De geruchtenstroom zorgde ervoor dat de koersen van de Europese voedingsconcerns gisteren flink omhoog gingen. De koers van PepsiCo daarentegen bleef onder druk staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.