Home

Achtergrond 303 x bekeken

Overnamekoorts jaagt beurskoersen op

Nederlandse voedingsbedrijven stonden deze week volop in de belangstelling.

De reden daarvoor vormde de aankondiging van de overname van Numico door het Franse zuivelconcern Danone.

De forse premie die het Franse zuivelconcern betaalt om de Numico-aandelen in zijn bezit te krijgen, resulteerde deze week in een koerswinst van 35 procent. Maar de overname heeft ook de speculatie aangewakkerd dat de voedingsbedrijven Unilever en CSM een aantrekkelijke overnameprooi zijn. Vandaar dat de beurskoersen van deze bedrijven ook 3 tot 4 procent zijn gestegen.

Strategisch gezien heeft Danone een perfecte deal gesloten, concluderen analisten. Het zuivelconcern heeft namelijk zijn traaggroeiende koekjesdivisie verkocht aan het Amerikaanse Kraft Foods en koopt daarvoor in de plaats de sterk groeiende producent van baby- en medische voeding.

Desondanks is de beurswaarde van Danone met ruim 4 procent gedaald. Deze daling is te verklaren uit het feit dat de beleggingswereld vindt dat Danone een te hoge prijs betaalt voor Numico en dat de synergievoordelen naar verwachting beperkt zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.