Home

Achtergrond 172 x bekeken 3 reacties

'Overheid moet voortouw nemen bij opslag CO2'

Commerciële toepassing van de opvang en ondergrondse opslag van CO2 is vanaf 2020 haalbaar. De tijdige aanleg van infrastructuur is daarbij de meest kritische factor. De overheid moet daarbij het voortouw nemen en snel een ,,bedreven regisseur'' aan het werk zetten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem

  Volgens mij kan de overheid zich beter bezig houden met écht duurzame oplossingen. Opslag van CO2 is naar mijn inzien ook slechts uitstel van het uiteindelijke probleem, maarja het is lekker makkelijk gedacht. (het gat zit er toch) Net als meer kerncentrales, want ja die leveren lekker veel op. Maar uranium is ook een keer op (meen 10 jaar?) en je blijft met een berg afval zitten die vele duizenden jaren opgeslagen dient te worden in bunkers voordat de straling enigzins weg is. Kortom laat ze eens met een goed doordachte oplossing komen...

 • no-profile-image

  S.J.Gerbers

  Voor en tijdens de exploitatie van de gasbel bij Slochteren is door vele wetenschappers en ingenieurs beweerd dat er geen "zakking" van het gebied zou plaatsvinden. De gescheurde woningen en boederijen die daarna onbewoonbaar werden spreken nu boekdelen. Nu is het gemakkelijk om te beweren dat we het CO2 gas kunnen opslaan in de "lege gasvelden". Durven de "heren" wetenschappers ook een deel van hun salaris in te verwedden en de veilige opslag garanderen ?

 • no-profile-image

  Trynke Reitsma

  Het paard achter de wagen spannen.
  Er verdienen weer veel mensen geld met een onzinnig plan. Wat kun je van CO2 maken ? Planten gebruiken het voor de groei ! Niet in de grond stoppen maar planten voeden dus ! Alle Festiviteiten bij daglicht houden, voetbal-supporters ed mogen alleen naar thuiswedstrijden, alle mensen gaan op fiets-vakantie of per roeiboot ! Minder energie verbruiken begint bij effectieve maatregels !!
  Trynke

Of registreer je om te kunnen reageren.