Home

Achtergrond 364 x bekeken

Overbrengen woning van ondernemingsvermogen naar privévermogen

De staatssecretaris van Financiën heeft besloten de regeling voor het overbrengen van een woning van het bedrijfsvermogen naar het privé-vermogen te vernieuwen. Als een ondernemer zijn tot het ondernemingsvermogen behorende woning met ondergrond naar het privé-vermogen overbrengt, moet hij fiscaal afrekenen over het verschil tussen de waarde in het economische verkeer en de boekwaarde van die woning met ondergrond.

Woont de ondernemer zelf in die woning en blijft hij daarin wonen, dan vormt deze duurzame zelfbewoning een waardedrukkende factor bij de bepaling van de waarde in het economische verkeer.

De verandering van het besluit betreft een actualisering van het besluit van 12 april 2006, nr. CPP 2005/3339M. Het gaat over het aanbod voor de waardering van woning en ondergrond bij de verplichte overgang naar het privévermogen, alsmede de goedkeuring voor de waardering bij de vrijwillige overgang naar het privévermogen. In het nieuwe besluit is opgenomen tot welk tijdstip de belastingplichtige kan kiezen voor het daarin omschreven beleid. Voor het overige beoogde de staatssecretaris met dit besluit geen inhoudelijke wijziging.

Lees ook Factor duurzame zelfbewoning bij beëindigen bedrijf
Meer informatie Het volledige besluit van 04-07-2007, nr. CPP07-521

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.