Home

Achtergrond 302 x bekeken 5 reacties

LNV: extra korting op toeslagrechten

Boeren worden nog eens 1,3 tot 1,7 procent gekort op hun toeslagrechten. De extra korting is nodig om binnen het door Brussel vastgestelde nationale budget voor toeslagrechten (325 miljoen euro) te blijven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jopie

  325 miljoen als budget. hiervan is 291 uitbetaald. Het verschil hiertussen bedraagt 34 miljoen. Modulatiekorting bedraagt 4% Dit komt neer op ruim 12 miljoen (291/96 *4)
  34 -12 = 22 miljoen die volgens mij nog "over " is. Het zal denk ik niet zo zijn dat de nog te behandel 250 bedrijven dit geld nodig hebben (22.000.000/250 = 88.000 gemiddeld per bedrijf) Ik zie dus niet in waarom er nog extra 1,3 tot 1,7 procent gekort moet worden.
  groeten jopie

 • no-profile-image

  b

  en niemand die dit onrecht vind?

 • no-profile-image

  agnes

  grrrrr

 • no-profile-image

  Benders

  Dit is het grote gevaar van de toeslagrechten. Zelfs een minister kan uittellen hoeveel 1,3 % van een groot bedrag is en haalt zo kinderlijk eenvoudig een aantal miljoen extra binnen. Gaat het met de marktprijzen langzaam de goede kant op, weten ze toch wel een manier om het inkomen niet te laten stijgen.

 • no-profile-image

  Theo Heeren

  Helaas werken er nog steeds teveel mileufreken op LNV. Hierdoor gaat de landbouw in nederland naar de knoppen.Wij ( boeren) zorgen voor een mooi en goedkoop landschap.Maar die sukkels in Den Haag denken dat ze alles beter weten .Daarom zitten ze ook in Den Haag omdat ze anders niets kunnen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.