Home

Achtergrond 403 x bekeken 2 reacties

'Kritiek Van den Heuvel op The Greenery niet fair'

De kritiek van voormalig adviseur en handelaar Jan van den Heuvel op het functioneren van The Greenery is niet helemaal fair, vinden veel telers en ook handelaren uit de groente- en fruitsector.

Van den Heuvel zei eerder deze week dat The Greenery een te stroperige organisatie is – waardoor het bedrijf commercieel gezien niet echt goed functioneert.

Het gaat inderdaad niet allemaal vanzelf bij The Greenery, erkent Jan van der Voort, voorzitter van telersvereniging Prominent. "Maar Van den Heuvel heeft zelf ook een duitje mee in het zakje gedaan", constateert hij.

Theo Zwinkels van LLS Growers valt hem bij. "Dat er wel eens strubbelingen zijn bij The Greenery, dat is zo. Maar moet het zo hard worden gebracht?" Zwinkels stelt de vraag of Van den Heuvel niet te veel redeneert vanuit het perspectief van de handelaar en te weinig vanuit het gezichtspunt van de teler? "De Van den Heuvels zijn gespecialiseerd in het importwerk. Dat is hun sterke kant."

Theo Ammerlaan, voorzitter van coöperatie VTN, noemt de kritiek van Van den Heuvel in een eerste reactie nogal overdreven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J.Moerdijk

  Jan van de Heuvel wordt nu afgeschilderd als iemand die blijkbaar geen verdienste voor de sector zou hebben. Insiders weten wel beter.
  Dat zijn reactie wat overdreven is zoals de voorzitter de heer Ammerlaan aangeeft is juist. Echter hierbij moet de communicatieafdeling van The Greenery bij zichzelf te rade gaan of men er juist aan heeft gedaan om het vertrek van Jan van de Heuvel op deze manier publiekelijk te maken.
  Zaken die zo gevoelig liggen dienen niet op deze manier te worden gecommuniceerd.
  De reacties van mensen die altijd tegen The Greenery hebben geschopt dienen met een andere blik gelezen te worden dan nu Jan vande Heuvel als zondebok aan te wijzen.
  Eenieder kan lering trekken uit datgene wat er nu weer is gebeurd.
  Eens temeer is gebleken dat een aanbodcultuur en een handelscultuur tegengestelde polen aan elkaar zijn en nooit tot een goed ge-olied en ge-intregeerd geheel zijn te smeden.
  Jan van de Heuvel verdient dan ook respect voor alles wat hij wel goed en ten dienste van sector heeft gedaan.

  Jan Moerdijk Organisatie-adviseur

 • no-profile-image

  teler

  en niet te vergeten wat hij allemaal gedaan heeft voor zijn eigen portemonnee

Of registreer je om te kunnen reageren.