Home

Achtergrond 183 x bekeken

Kassen afschrijven 'verboden' door Europa

Vorig jaar, 3 oktober 2006, heeft de Tweede Kamer (bij de Wet werken aan winst) een amendement aangenomen waarin geregeld wordt, dat de beperking van de afschrijving op gebouwen niet geldt voor kassen. Door kassen niet aan te merken als gebouw kan hierop afgeschreven worden tot de restwaarde. De Europese Commissie zou de voorgestelde regeling als ongeoorloofde staatssteun zien. Dit bleek uit informeel contact met hen.

Onlangs heeft het Ministerie van Financiën een recent informeel gesprek gehad met de Europese Commissie. Hieruit bleek dat ook een overgangsmaatregel op grond waarvan kassen volgens het oude systeem kunnen worden afgeschreven, als verboden staatssteun geldt. De afschrijving tot restwaarde voor groenlabelkassen waarbij gebruik gemaakt wordt van de VAMIL-regeling, kan waarschijnlijk wel worden goedgekeurd. Het betreft hier namelijk een intensivering van reeds goedgekeurde staatssteun.

Lees ook: Kamer keurt verruiming afschrijvingsregels voor kassen goed, 4 oktober 2006
Meer informatie De volledige brief van de staatssecretaris over afschrijving kassen, 6 juli 2007

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.