Home

Achtergrond 538 x bekeken 7 reacties

Jagers schieten zichzelf in voet

Jagers zouden een dierenactivist van de PvdD hebben aangevallen. Niet alleen schandelijk, maar ook mooi dom.

Als de berichtgeving van de Partij voor de Dieren klopt, hebben Noord-Hollandse jagers zichzelf en andere jagers vorige week geen dienst bewezen. Toen zouden ze het Noord-Hollandse PvdD-statenlid Peter van Poelgeest hebben aangevallen.

De politicus was gealarmeerd over mogelijk illegale jachtpraktijken op houtduiven in een weiland in Westbeemster. Daar aangekomen maakte de PvdD’er foto’s van de jagers. Volgens de Dierenpartij zouden die toen tot grof geweld zijn overgegaan, waarbij Van Poelgeest en zijn fototoestel in een sloot belandden. Er is volgens de dierenpartij aangifte gedaan.

Imago jachtlobby krijgt (weer) een knauw

Als dit allemaal waar is, is dat slecht nieuws voor het kleine jagende deel van Nederland. Niet iedereen in die groep beseft het, maar jagen is een gebruik van een piepkleine groep plattelanders die door veel grotere groepen in het stedelijke Nederland niet worden begrepen.

Het vermeende geweld van jagers tegen een dierenactivist is niet alleen schandelijk en onwettig, als de berichten kloppen, het is ook het beste geschenk dat de anti-jachtlobby kon krijgen.

Dom laten provoceren

Ikzelf heb niet veel met jagen, ik geef het toe. De uitleg over dierenstand klinkt mij al te vaak in de oren als een bloedarmoedig excuus van mannen die gewoon graag uit schieten gaan. Maar áls je er al een goed verhaal bij hebt, kan je niet blij zijn met agressie van jagers. Ook niet als die zich hebben laten provoceren door een dierenactivist, wat maar zo zou kunnen. De jagers hebben zichzelf dan in de voet geschoten.

« vorige | volgende »

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Waarschijnlijk heeft deze PvdD man het erom gedaan deze mensen uit de tent lokken en om zo met fototoestel en al in de sloot te belanden, krant erbij en ze hebben weer kostenvrije reclame. Het middel heiligt het doel. Dier- en milieu activisten mogen kennelijk alles zonder problemen te krijgen met de overheid, maar als de gewone burger getergd wordt en dan net ietsjes buiten het boekje gaat heeft hij grote problemen. Dat is nederland!
  Ik denk dat we als nederlanders blij mogen zijn dat er nog mensen zijn die geheel belangeloos de wildstand op een normaal peil houden door ziek en teveel op een humane manier afschieten. Dit zijn ook vaklui die hun werk heel zorgvuldig doen.

 • no-profile-image

  Gerrit

  ...Uhm ten eerste al jammer dat jij Joost, zo'n in mijn ogen dom vooroordeel van jagers hebt, echt dom vind ik dat!! Als de jagers er niet zouden zijn. Dan zouden de vossen helemaal vrijspel krijgen en zie je over een paar jaartjes helemaal geen kieviten of grutto's meer in het land!!!! En wat te denken straks van die ellendige beschermde das!! die zijn nog erger dan een vos, tis te hopen dat dat zo snel mogelijk vrij wordt, dan kunnen deze ook waar nodig is afgeschoten worden.
  Maar over die Pvdd...tja zinloos om hier op in te gaan, die lui spelen het spel vast en zeker weer sluw net als een vos, zodat inderdaad de jager weer een negatieve stempel krijgt. Ik geloof er in elk geval niks van!

 • no-profile-image

  Win Leeffers

  Echt weer zo'n achterbakse rotstreek van die zogenaamde dieren liefhebbers die totaal niet weten waar ze het over hebben .
  Laten zich door oplichters als Volkert vd G. ene M. Thieme enz. een of ander onzin verhaal wijsmaken en menen dan goedwillende mensen te moeten provoceren.
  Even de krant erbij en er is weer een goedbedoelende bevolkingsgroep tot misdadigers gebombardeerd!
  Jullie zouden die milieuterroristen aan de schandpaal moeten nagelen inplaats van de jagers.

 • no-profile-image

  Jan Hendriks

  Laat dat kamerlid zich met zijn eigen sport bemoeien en niet met de sport waar hij geen verstand van heeft
  Bij de wet die zij zelf beheren is het toegestaan houtduiven te schieten maar misschien weet hij dat niet*onhunde(
  Wens de jagers veel succes en het kamerlid een bedorven pak en fototoestel kan hij in het vervolg thuisblijven

 • no-profile-image

  Theo

  Is het al bekend of het wel echt jagers waren of is die lamstraal met zijn rotkop stropers gaan fotograferen ?
  Daarbij maakt hij inbreuk op de privacy met zijn gefotografeer, maarja da's natuurlijk pas een schande als de inbreuk plaats vind jegens hem en zijn medetuig.
  En natuurlijk goed dat de Hollandse media (zijn linkse medetuig) weer gelijk op zoek gaat naar de waarheid en gaat lopen bazuinen dat het een schande is.
  Waar blijven de reacties als hij en zijn mederatten tekeer gaan tegen hardwerkende medeburgers die GEEN wetten overtreden??
  Ownee, dat kan ons slinkse journaille natuurlijk niet maken, hun gelijkgezinden aanpakken...
  Nee, zo belangrijk de waarheid voor die lamstralen nu ook weer niet...

 • no-profile-image

  teun

  Joost Beekman heeft het niet zo op jagers....maar ja, Joost Beekman heeft dan ook geen tarwe op zijn land staan waar honderden houtduiven zich dag in dag uit te goed aan doen. Met de huidige stand van de techniek moet het toch mogelijk zijn al die schade veroorzakende duifjes naar de achtertuintjes en balkonnetjes van alle journalisten en pvdd-ers te sturen. En als die dan voor het duivenvoer zorgen, zijn wij ten minstie af van een hoge kostenpost. Eens kijken hoe diervriendelijk en jacht-onvriendelijk die bureau-deskundigen dan nog zijn...

 • no-profile-image

  Kubelink

  Gerrit:"Dan zouden de vossen helemaal vrijspel krijgen en zie je over een paar jaartjes helemaal geen kieviten of grutto's meer in het land!!!! En wat te denken straks van die ellendige beschermde das!! die zijn nog erger dan een vos, tis te hopen dat dat zo snel mogelijk vrij wordt, dan kunnen deze ook waar nodig is afgeschoten worden."

  Hieruit blijkt overduidelijk dat sommige mensen met hun geest bedwelmd door jagerslatijn nog steeds ergens in de middeleeuwen ronddwalen! Men spreekt dan ook niet voor niets over 'mensdom' en 'dierenrijk'!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.