Home

Achtergrond 273 x bekeken 3 reacties

Groningen noteert 175 euro per ton tarwe

De Groninger graanbeurs noteerde vanmorgen €175 per ton tarwe. De laatste notering dateerde van 19 juni.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gli

  Als (rustend) veehouder, met een zoon als opvolger op het bedrijf, zou ik niet blij moeten zijn met die verhogingen. Immers ook richting (melk)veehouderij zal dit niet kostenverlagend werken. Toch kijk ik er vrij neutraal tegen aan. Immers het werd hoog tijd dat er een brede verhoging van alle agrarische prijzen zou komen. Dus: als ook de prijzen in de melkveehouderij (en dan niet alleen de groothandelsprijzen maar in de eerste plaats de producentenprijzen voor de ondernemer) navenant stijgen (of natuurlijk iets hoger) is er niks aan de hand.
  Jammer dat het idee van schaalvergroting in de voedingssector zo'n overheersende rol speelt. En maar uitbreiden in de richting oost-europa en maar uitbreiden zuid-oost azie!!! Zogenaamd allemaal in het belang van de boer/tuinder in ons land. Of zou het meer zijn tot meerdere glorie (ook financieel !?!?) van directie en bestuur van de onderneming??
  En wat is daarbij de rol van de Rabobank?
  Deze bank moet zorgen voor een zo voordelig mogelijke financiering van haar leden (in de eerste plaats de agrarische leden die de bank hebben groot gemaakt) en een hoge, d.w.z. aanzienlijk hogere spaarrente op de internet bonus spaarrekening dan nu het geval is.
  Ze moet zich schamen dat ze als bank helemaal niet voor komt op de lijst van hoogste spaarrentes. Foei voor een triple-a bank!
  gli.
  Wie het weet mag het zeggen!!

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  De hoge graanprijzen zullen Brussen aanmoedigen om versneld de ha-toeslagen af te schaffen. Per saldo zullen we er niet wijzer van worden en als in de volgende jaren de graanprijzen weer dalen zal de ha-toeslag niet stijgen.
  Dus even een beloning om in de toekomst naar een lage prijs terug te gaan.

 • no-profile-image

  boer

  Ik vind het graan nog niet zo duur met de opbrengst die er aan gaat komen en de vele kosten die nog gemaakt gaan worden:te hoog vochtpercentage, kapotgereden percelen nu al korrels en aren op de grond en schot.Reken niet voor het binnen is!

Of registreer je om te kunnen reageren.