Home

Achtergrond 263 x bekeken 1 reactie

'Graanprijzen zullen stijgen'

De graanprijzen zullen in de nabije toekomst meer dan ooit worden bepaald door de vraag naar grondstoffen voor de productie van bioethanol.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan TIJS

    Jan, je argumenten over de graanprijzen zijn juist,maar één belangrijk punt heb je vergeten aan te geven nl.dat de opbrengsten per ha in europa gaan dalen vanwege het ,,uitpieren'' van de grond.Dit jaar in de Lotharingen(Frankrijk) min 25-30%.oorzaak volgens de geleerden zijn de ziektes en misschien de verwarming van de natuur.Waar in Ned.de boeren aan kapot gaan(mestafvoer)gaan hier de boeren kapot aan mest tekort.Laatste punt wat me onderstboven gooit is dat hier nogal wat mensen geinvesteerd hebben in verwarmingskachels waar tarwe in gestookt word.Denk je niet Jan dat de zaak op zijn kop aan het draaien is???

Of registreer je om te kunnen reageren.