Home

Achtergrond 251 x bekeken 4 reacties

Fischer Boel zet braak op nul

EU-landbouwcommissaris Fischer Boel wil de verplichte braaklegging voor granen voor het seizoen 2008-2009 op 0 procent zetten. Als dat doorgaat is de verplichte braaklegging komende herfst al van de baan.

Jan Schils

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Mariska Vermaas

  Kort een reactie op de vraag van S. Peters.
  Het ministerie van landbouw is van plan om de voorrangsregeling voor braaktoeslagrechten in 2008 op te schorten. Telers zijn dan niet verplicht om de braakrechten eerst te gebruiken voordat de toeslagrechten verzilverd kunnen worden. De braakrechten vervallen niet.
  Het gaat hier nog wel om een voorstel, het besluit staat nog niet vast.

 • no-profile-image

  Ton Thomasse

  Waarom gaat men zich niet meer richten op het verwerken van kadavers van boeren voor Bio brandstof. Als de overheid toestaat dat de boeren hun grote kadavers gedurende een langere tijd gekoeld mogen opslaan ( ca 3 tot 5 weken), krijgt men een beter basis produkt voor het verwerken tot Bio Brandstof.
  Dit gebeurt reeds in een aantal om ons heen liggende landen. Tevens betekend het voor Vion een betere en goedkopere logistiek .
  mvr.gr.
  Ton Thomasse

 • no-profile-image

  S.Peters

  Worden de braaktoeslagrechten dan ook uitbetaald??

 • no-profile-image

  H.J.Wubs

  Prima

Of registreer je om te kunnen reageren.