Home

Achtergrond 2 reacties

EU-voorzitter zoekt band met Brazilië

Met Portugal als voorzitter van de Europese Unie is de blik gericht op de grootste economie van Latijns-Amerika: Brazilië, tevens een voormalige Portugese kolonie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  aidan

  die willen zeker de slavenhandelaars worden van europa?
  alle overtollige boeren naar brazilie voor de ethanol productie

 • no-profile-image

  Sjoerd Goorden

  In het bericht over de EU en Brazilië schrijft u kort over bio-ethanol.

  Een kleine opmerking, ethanol is niet gemaakt van plantaardige vetten (dat is bio-diesel) maar van zetmeel (in de Vs, vooral afkomstig uit mais) en van suiker in Brazilië, dat vooral afkomstig is uit suikerriet.

  Overigens blijkt uit internationale publicaties (als u een lijst wilt stuur ik u die graag op) dat voor bio-diesel en voor bio-ethanol op basis van mais voor elke eenheid energie die de brandstof bevat meer dan 1 eenheid moet worden gebruikt (transport, meststoffen, productie) waarbij zelfs een aantal wetenschappers heeft berekend dat voor de productie van elke eenheid energie in bio-ethanol in mais in de VS, 9 eenheden energie verbruikt worden (van fossiele afkomst).

  Enkel de bio-ethanol uit Brazilië, geproduceerd uit suikerreit, wordt door wetenschappers aangewezen als een manier om energie te produceren. Hier wordt minder dan een halve eenheid energie gebruikt om een eenheid energie in ethanol te produceren.

  Met vriendelijke groet,
  Sjoerd

Of registreer je om te kunnen reageren.