Home

Achtergrond 302 x bekeken

CLM: telers moeten zich niet gek laten maken

Telers van aardappelen en andere gewassen moet zich niet gek laten maken door fabrikanten en handelaren van gewasbeschermingsmiddelen, vindt het CLM.

Deze organisatie constateert dat de gewasbeschermingsbedrijven handig inspelen op de angsten van de telers. Ze adviseren om extra te bespuiten met niet te lage doses en berichten dat middelen bijna uitverkocht zijn.

Het CLM vindt het nodig hier iets tegenover te stellen. Zowel met het oog op het milieu als met het oog op de beurs van de telers.

Gewoon verdubbelen van het aantal preventieve bespuitingen tegen met name phytophthora is niet nodig, stelt het CLM. Dat kost vooral veel extra geld. De bescherming van de aardappelen blijf ook goed op peil door weliswaar vaker te spuiten dan gewoonlijk, maar daarbij slechts de halve dosis te gebruiken. Volgens het CLM even effectief, maar half zo duur.

Lees ook: PvdA wil gewijzigde middelenwet nomaals beoordelen

Of registreer je om te kunnen reageren.