Home

Achtergrond 6 reacties

Bloggende emigranten gezocht!

Boerderij en Boerderij.nl zoeken Nederlandse emigranten die met zekere regelmaat een weblog willen schrijven. Over de ervaringen op hun bedrijf, de aspecten die afwijken van de Nederlandse praktijk, de opbrengstprijzen en kosten. Kortom: over alles wat het boeren in het buitenland zo interessant en soms bijzonder maakt.

Naast de geschreven tekst, zouden de redacties van Boerderij en Boerderij.nl ook graag de beschikking hebben over foto’s en misschien zelfs filmpjes. Uploaden is tegenwoordig relatief eenvoudig en het verlevendigt, verduidelijkt de geschreven tekst. Vanzelfsprekend staat er een vergoeding tegenover de aangeleverde tekst, foto’s of filmpjes.

Het uiteindelijk doel is een mondiaal interactief platform te creëren van Nederlandse emigranten over de hele wereld. Interessant voor emigranten zelf, maar zeker ook voor boeren in Nederland.

Emigranten, maar ook mensen die emigranten kennen die de redactie zou kunnen benaderen, kunnen zich hier melden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pleun piek

  altijd in de flevo geboerd , Boerderij is ook wel eens langs geweest. Vorig jaar geemigreerd. Jaar bij een biolochies bedrijf gewerkt.

  Maandje geleden 120 ha rode grond gekocht, en nu begind het echte leven
  overal zie je de ociaan en het is bijna altijd lekker weer.

  mis de polder cultuur echter wel , dat zit in je bloed, maar het is een beter leven hier speciaal om op te groeien

  kom maar eens kijken

 • no-profile-image

  Hanneke Mertens

  Beste Boerderij-redactie,
  een Nederlandse dierenarts die naar Ierland vertrekt om daar als dierenarts te gaan werken (70% rundvee), is dat iets voor een weblog van de Boerderij?
  In afwachting van antwoord,
  Met vriendelijke groet,
  Hanneke Mertens

 • no-profile-image

  Wilma Garritsen

  Hej,
  Sinds 26 april 2006 hebben we een boerderij in Denemarken, in samenwerking met een vriend. Bovendien hebben we nog een samenwerking in Nederland met een (oud) buurman. Ik schrijf sinds onze komst in Denemarken al ongeveer elke 2 maanden een update inclusief foto's voor familie, vrienden en bekenden. We hebben een boerderij met 3,2 miljoen liter melk, welke ecologisch was en nu omgebouwd wordt en deels is naar gangbaar. Misschien iets voor Boerderij?

  Med venlig hilsen,
  Wilma Garritsen.

 • no-profile-image

  peter cardinaels

  ik woon nu al 27 jaar hier in quebec canada. ben naar hier gekomen met mijn ouders die een melkbedrijf hadden gekocht dat is indien gegroeit naar 100 stuks vee en 150 hectaren grond waar we 30h mais hebben meeste voor graan 28h soyabonen 20h gerts 10htarwe de rest is voor het hooi dat het meeste bevat alfafa roode klavers dactijle em brome. he is hier heel anders dan in ueropa want het groei sezeon is kort van half mie tot einde oktober en in november hebben we al sneeuw daar verdienen wij ook wat mee want die moet geruimd enn zijn er voor ge equipert

 • no-profile-image

  H.R. van den berg

  goedemorgen,wat breng dat op als we zouden schrijven we hebben akkerbouw 400 ha ben benieuwd wat jullie verwachten, met vriendelijke groeten..

 • no-profile-image

  Kees Koomen

  In Noorwegen zijn de boerenbedrijven kleiner dan op het kontinent. De gemiddelde grootte ligt nu op een 25 ha. Ik heb het nu over bouwland, want de meeste boerderijen hebben ook bos, van enkele ha tot duizenden ha. Ook is er innmark en utmark. Dat is terrein waar je moeilijk met machines kan komen. Dit zijn vaak steile hellingen en moerassige gebieden.
  Toen ik hier 10 jaar geleden begon waren er nog 115000 bedrijven, nu zijn er minder dan 50000 over. Ook schaalvergroting hier dus.
  Als je in Noorwegen een landbouwbedrijf overneemt en dit bedrijf is groot genoeg om landbouwsubsidies te krijgen, dan ben je verplicht om dit bedrijf voor een periode van 5 of 10 jaar te runnen. Je mag het land dus in deze beginperiode niet verhuren. Dit is vastgelegd in de wet en heet "driveplikt". Ook ben je verplicht om zelf in de boerderij te wonen gedurende deze periode. Dit heet "boplikt".
  Ik heb een bedrijf van gemiddelde grootte en ben een hobbyboer. Ik teel graan en heb (ecologische) vleeskoeien.
  Verder werk ik met "grønn omsorg" =omzorgboerderij en toerisme www.sogngjestegard.no . De boerderij ligt langs Numedalslågen, een van de beste zalmrivieren in zuidoost Noorwegen.
  Het klimaat is wat meer kontinentaal dan in Nederland. De zomers zijn ongeveer net zo warm als in Nederland. De winters kouder. Vanaf half november gaat de gemiddelde temp. onder 0 en schommelt rond de -6 graden in de wintermaanden. Vanaf half maart kruipt de gemiddelde temp. weer boven 0. De sneeuw blijft liggen van 3 tot 7 maanden.
  In de winters heb je een hoop ekstra werk. Balen kuilgras ontdooien of in stukken hakken. Zorgen dat de waterleidingen niet bevriezen. Sneeuw ruimen met een sneeuwfrees, wegen openhouden. De afgelopen winters hadden we 1 tot 1,5 m sneeuw, maar sommige winters is het wat minder.
  Zolang het niet te koud is lopen de Herefordkoeien buiten. Wordt het kouder dan -25 dan gaan ze meestal naar binnen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.