Home

Achtergrond 174 x bekeken

Basiscontractprijs vleeskuikens onveranderd

De basiscontractprijs voor vleeskuikens blijft volgende week onveranderd op 75 cent per kilo levend gewicht.

Dat betekent nog steeds geen verbetering, maar alleen maar een evenaring, van de recordprijs van juni 1997. De afzet van pluimveevlees loopt nog wel goed, maar is niet meer zo wild als enkele weken geleden.

Veel consumenten zijn op vakantie en eten dan minder pluimveevlees. Bovendien stimuleerde het koudere weer het opzetten van een barbecue niet. Zodoende ging er wat minder pluimveevlees over de toonbank. Misschien kan het voorspelde warme weer in het weekend daar verandering in brengen.

De niet-contractgebonden prijs voor zware vleeskuikens stijgt volgende weke met 1 cent naar 89 tot 91 cent per kilo levend gewicht. De dieren groeien wat minder hard met dit weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.