Home

Achtergrond 2 reacties

Avebe werkt samen met National Starch

Aardappelzetmeelfabrikant Avebe gaat buiten Europa samenwerken met branchegenoot National Starch.

Avebe wil zo haar marktposities in Azië, Noord- en Zuid-Amerika sneller uitbouwen. Beide bedrijven gaan ook samenwerken op het gebied van onderzoek naar nieuwe zetmeelproducten. In Europa blijven de bedrijven apart opereren. Beide bedrijven verklaren nadrukkelijk niet uit te zijn op een fusie.

Avebe heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op aardappelzetmeel. Daarom heeft het concern de activiteiten op het gebied van tapiocazetmeel in Azië en Zuid-Amerika afgestoten.

Om deze markten beter te bedienen, gaat Avebe samenwerken met National Starch, onderdeel van het Britse concern ICI. "Avebe en National Starch vullen elkaar op het gebied van assortiment uitstekend aan", stelt Avebe in een persverklaring. "Avebe produceert aardappelzetmeel, National Starch tapioca- en maiszetmeel."

Daarnaast vullen de bedrijven elkaar ook geografisch gezien goed aan, stelt Avebe. "Avebe realiseert 75 procent van haar omzet in Europa en 25 procent daarbuiten. Bij National Starch is het omgekeerde het geval."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Liny

    Den kommen nou de golden aaier zeker, wel Avebe ons oltied al beloofd hef. As ze der nou mor gain vakantieraissies weer van moaken

  • no-profile-image

    boer

    hahahahaha

Of registreer je om te kunnen reageren.