Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Amerikaanse concerns willen de natuur patenteren

Greenpeace heeft bij het Europese patentbureau (EPA) protest aangetekend tegen het toekennen van een patent op de zonnebloem.

Eén reactie

  • no-profile-image

    H.L. van Riel

    Ik vermoed dat Pionier geen patent op de zonnebloem heeft gevraagd, maar patent op de genen en hun plaats op de DNA streng. Hiermee is het nagenoeg onmogelijk om via kruisen nieuwe rassen te krijgen, zonder bij Pionier te moeten aankloppen voor toestemming. Het gevolg zal dus zijn dat nagenoeg alleen Pionier nog nieuwe rassen ontwikkelt met als gevolg een steeds smallere basis. Op deze wijze is het risico op inkruisen van "foute" eigenschappen steeds groter.
    Voor mij is het patenteren van levend materiaal dan ook uit den boze evenals het patenteren van onderdelen (genen) daarvan.

Of registreer je om te kunnen reageren.