Home

Achtergrond 1 reactie

Wakkere melkveehouderij

Zelden is de stichting Wakker Dier zo complimenteus geweest als in het magazine ZuivelZicht, vakblad voor de zuivelsector.

De dierenbeweging komt superlatieven tekort om de inspanningen van de Nederlandse zuivelkolom te beschrijven bij het verbeteren van het dierwelzijn.
De sector loopt daarin voorop. De melkveehouderij is zelfs de dierenbeweging voor. Wakker Dier heeft namelijk haar plannen voor een aanval op de sector voorlopig in de ijskast gezet.

De beweging wilde het onthoornen van melkkoeien aan de kaak stellen. Maar doordat bestuurslid Jan Cees Vogelaar van zuivelcoöperatie Friesland Foods dat onderwerp prominent ter sprake heeft gebracht, ziet Wakker Dier voorlopig van acties af.
Vogelaar ontmoette kritiek toen hij enige tijd geleden zijn standpunt over het onthoornen ter sprake bracht. Collega-veehouders namen het hem niet in dank af. Vogelaar werd verweten dat hij slapende honden wakker zou maken.

De honden waren echter al lang wakker en dat had Vogelaar in de gaten. De complimenten van Wakker Dier bewijzen zijn gelijk.
Een sector die pretendeert op duurzame wijze hoogwaardig voedsel te produceren, moet elke dag opnieuw zijn plek in de maatschappij verdienen. Die moet voortdurend oog hebben de wensen van burger en consument.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Monique

    Ik word onderhand een beetje vervelend van die Wakker Dier Types . . . laat ze de afdeling resurch eens beter hun huiswerk doen.
    Kalveren worden volledig verdoofd onthoornd, dit omdat ze in een loopstal of in de wei een natuurlijke strijd met elkaar aangaan ongeacht de ruimte per koe. Als de koeien vast staan de hele dag kunnen ze elkaar niet verwonden maar dat willen de melkveehouders niet omdat ze van hun beesten houden.
    Een boer is goed voor zijn koeien en denkt zeker aan hun welzijn omdat het hun inkomen is, en we weten allemaal dat dat geen vetpot is . . . dat gezeur moet nou maar eens over zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.