Home

Achtergrond 7 reacties

Wakker Dier blaast actie tegen onthoornen af

De stichting Wakker Dier heeft geheime plannen om het onthoornen van melkkoeien aan de kaak te stellen afgeblazen. Zij neemt er voorlopig genoegen mee dat de melkveehouderij het onderwerp zelf ter discussie stelt.

Dat blijkt uit een interview in vakblad ZuivelZicht met Sjoerd van de Wouw, beleidsmedewerker Wakker Dier. Daarin meldt Van de Wouw dat Wakker Dier acties in voorbereiding heeft tegen melkveehouders omdat zij kalveren van hun hoorns ontdoen.
Omdat voormalig LTO-bestuurder Jan Cees Vogelaar de discussie over dit onderwerp heeft aangezwengeld, besloot Wakker Dier van de acties af te zien. ”Vogelaar heeft het goed gezien”, zegt Van de Wouw over de discussie die de huidig bestuurder van Friesland Foods op gang bracht. ”Ook wij hebben aandacht voor het onderwerp, maar nu de sector het zelf op de agenda heeft geplaatst, hebben wij besloten om onze verrassingsacties die we over het onthoornen in petto hadden, voorlopig af te blazen.”

René van Buitenen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  S. Spiekker

  Kierewiet dat volk! Eigenlijk moeten ze eens naar Pamplona, zelf aan de horens gerijgd worden, weten ze direct hoe dat voelt, ik heb het gelukkig zelf nooit meegemaakt, daar kwam t vee niet aan toe. Maar wat zal de volgende stap zijn? Veestallingsmethoden als de grupstal uitbannen?

 • no-profile-image

  kars fielmich

  inz onthoornen
  in denemarken, waar wagenvoort advies twee rundveebedrijven heeft is het verboden dieren met hoorns te houden
  vooral arbeidstechnische bezwaren
  de arbeidsinspectie verbiedt te werken met dieren met hoorns

 • no-profile-image

  Martin

  Laat wakker dier eens met wat nuttigs komen in plaats van deze onzin.
  Kalveren onthoornen onder verdoving is niks mis mee en je voorkomt tal van problemen als ingroeiing, lekprikken, arbeidsomstandigheden (qua veiligheid) en vergeet de voerhekken niet waar dieren met hoorns moeilijk tot niet tussen door kunnen met de kop.

 • no-profile-image

  B. Oevermans

  Naar de toekomst toe zijn stieren die hoornloze nakomelingen voortbrengen naar mijn mening de oplossing.
  Onder Fleckvieh, Noors en Zweeds Roodbont zijn al een aantal fokstieren leverbaar die hoornloos fokken.
  Momenteel worden de kalveren op ons bedrijf nog op jonge leeftijd (1 tot 3 maanden) onthoord onder volledige verdoving. Dit gebeurd door de dierenarts.
  Volgens mij niks mis mee.

 • no-profile-image

  boom

  Wakker dier moet zich ook eens zorgen maken over de gevolgen die de dieren aan kunnen richten bij het dragen van hoorens slachtovers/gewonden /of evt doden niet alleen van mensen maar ook zeker van dieren. is dit de bedoeling van wakker dier denk eerst eens na

 • no-profile-image

  J.H. Meulenveld

  De betweterige arrogantie van dit volkje, en de manier waarop ze dit in de media presenteren. We weten allemaal de connecties van meneer van der Wouw met Volkert van der Graaf. Wanneer komt er eens een eind aan de bloed-onder-de-nagels-halende kul die deze groeperingen naar voren brengen.

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  koeien elkaar lek laten prikken en ingegroeide hoornen is ook niet alles

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.