Home

Achtergrond 1 reactie

’Vooral Brazilië profiteert van suikerhervorming EU’

De hervormingen van het Europese suikersysteem komen alleen ten goede van de landen die de goedkoopste productie van suiker kennen. Dat stellen wetenschappers van het Internationale Voedselbeleidsinstituut (IFPRI) in Washington.

Jorg Tonjes

Eén reactie

  • no-profile-image

    J.I. basting

    Binnen brazilie profiteren dan de grootgrondbezitters hier het meest van die op een milieu- en mensonvriendelijke suiker produceren. Het suikerriet wordt voor de oogst afgebrand wat een flinke CO2 vervuiling veroorzaakt en vervolgens wordt het in de moordende hitte met de hand gekapt waarbij het meerdere malen voorkomt dat arbeiders overlijden door dit mensonterende zware werk terwijl er machines voor zijn. Dan heb ik het nog niet over de honderduizenden hectares uniek regenwoud die hiervoor opgeofferd worden om goedkoop suiker te kunnen produceren, de longen van deze aarde. Deze gigantische schade aan een unieke flora en fauna zal niet meer te herstellen zijn. Moet dit dan de wereldstandaard worden hoe suiker geproduceerd moet worden en die lage prijzen garandeert? Moet de op deze manier geproduceerde suiker in de europese supermarkten komen te liggen? Hoe kunnen wij dat aan onze kinderen verkopen? Hier ligt een taak voor politiek, landbouw en milieuorganisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.