Home

Achtergrond 480 x bekeken 6 reacties

Volwaardig kenteken trekker beter

Het afwijzen van kentekenplicht en trekkerrijbewijs door verkeersminister Eurlings klinkt sympathiek, maar is niet slim.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Polet

  En wat denk je van het vervolg erop als er wel een kenteken zou komen!!! Of te wel: APK en wegenbelasting en de machines laten keuren enz. Daar houd de artikel schrijver geen rekening mee! En al die hobby boeren, die kunnen meteen hun schapen dan opdoeken!
  Ik zou het een belachelijke maatregel vinden een kenteken, mag Nederland toch nog zelf wat regelen zonder Brussel?

 • no-profile-image

  Jos Penders

  De steeds bewegende reclames - ook agd.nl - zijn door iemand leuk bedacht en ontworpen EN op de verder inhoudelijk goede site geïmplementeerd. Echter, als ik aandachtig de interessante informatie aan 't lezen ben zijn die bewegende letters / hokjes ZEER irritant en ik denk dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Dus S.V.P. weg met het overdreven geflits op deze goede site.

 • no-profile-image

  Martin

  Goed bericht !!! Alle machines die op een openbare weg kunnen rijden moeten voorzien worden van een kenteken. Dus een trekker, aanhangwagens, grasmaaier, combine, bietenrooier enz. En inderdaad moeten die wegenbelasting of ouderschapsbelasting gaan betalen en gekeurd worden en mogelijk van tachograaf voorzien worden. Wat zijn boeren en loonwerkers anders dan de rest van Nederland ?
  Snel invoeren zou ik zeggen !!!

 • no-profile-image

  Wim Vael

  Veel boeren en loonwerkers in de grensstreken hebben nu al vaak een kentekenplaat op de trekker(GV-plaat) nodig om elders in europa de weg op te kunnen. Omdat dit in de meeste europese landen verplicht is. Moet je dan als Nederland een uitzondering blijven en alleen grensverkeerplaten uitreiken die niet machine, maar persoonsgebonden zijn en zodoende niet overdraagbaar zijn bij verkoop van je trekker.
  Anderzijds schuilt in kenteken en rijbewijsverplichting nog het gevaar van eventuele vervolgstappen denk hierbij vooral aan bv een tachograaf e.d. en daar zitten wij zeker niet op te wachten als landbouwsector!

 • no-profile-image

  kenny

  uuhmz snap er niks van dus ze willen het kenteken en rijbewijs scrappen ??????? met andere woorden je hebt ze binnenkort neit meer nodig ??????

 • no-profile-image

  Paul Polet

  Nou,Martin! Een landbouwvoertuig zit het meeste op het land en elke andere Nederlander in zijn auto moet voor 1 boodschap met 1 persoon in 1 auto de weg verstoppen!
  Een boer moet hard werken voor zijn mager inkomen terwijl types zoals jij het lui zittend op kantoor of in de auto zich druk maakt om een boete voor te snel rijden of dat je niet te lang in de file staat om thuis te komen, de je zelf veroorzaakt door niet met het openbaar vervoer te gaan!!! Een stage bij een boer zou je wel goed staan, om even echt kennis te maken met het werk van een boer. Als de boeren het landschap niet zouden onderhouden, kon je heel wat meer belasting betalen om Nederland groen te houden, dus duik eerst in de kennis van de landbouw voor je zo'n onnozele reactie plaatst!! Ik heb dagelijks last van fietsers voor me op de weg als ik met de trekker rijd, moeten die ook maar wegenbelasting betalen? Rolstoelgebruikers ook? Invalidevoertuigen? Paarden?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.