Home

Achtergrond 323 x bekeken

Verwilderde politiek

Polen wil meer stemrecht in de EU vanwege de massamoorden in de tweede wereldoorlog. Net zoiets waanzinnigs als de Partij voor de Dieren die zich druk maakt over 10 verwilderde katten.

Ik moet de laatste tijd mezelf met de nationale en internationale politiek geregeld stevig in de armen knijpen: gebeurt dit echt, of ben ik in een dagdroom beland? Waar gáát het hier over?

Neem de EU-perikelen over het Europees verdrag. De Polen wonen nog geen 3 jaar in het EU-huis, of ze stampen met moddervoeten over de rest heen en schuimbekken dat ze meer macht willen omdat Hitler Polen ooit decimeerde. Ze mogen dan turbo-katholiek zijn, wat mij betreft zijn de Poolse machthebbers van God los.

Dan kan Nederland herstelbetalingen gaan eisen van Denemarken voor de invallen van de Noormannen, in de Middeleeuwen. Daar lusten de honden toch geen brood van, om maar een bruggetje naar de dieren te maken. De onredelijkheid regeert, lijkt het wel.

We moeten collectief naar de psychiater

In de vaderlandse politiek zijn het de dieren en de blinde dierenliefde waardoor ik me soms afvraag: moeten we als land niet collectief naar de psychiater?

De dierenpartij is nog niet uitgekraaid over de onverdoofde castratie van varkens, een echt thema, maar vervolgens is er een nieuw Heikel Punt ontdekt: 10 verwilderde zwerfkatten in Zuid-Holland. Jawel. Die mogen niet worden gedood, ze moeten naar een asiel. Dat is de winst van de Zuid-Hollandse PvdD'ers.

Ik ben een kattenmens, ik zeg het eerlijk. Een lapjeskat, een siamees, ik mag ze graag andermans tuin zien omploegen.

Kattenvrouwtjes én de PvdD

Maar zelfs als je je politiek in wilt zetten voor dieren, moet je je toch een beetje schamen als je persberichten van dit kaliber de wereld instuurt. Dat je je inzet voor zwerfkatten, vooruit. Dat deden in mijn beleving altijd excentrieke kattenvrouwtjes op woonboten, die zo in het vroegere televisieprogramma Showroom konden.

Nu hebben we daar blijkbaar de Partij voor de Dieren voor. Al had ik gedacht dat hun lat hoger lag. Misschien geldt daar een persberichtquotum dat iedere week gehaald moet.

De onvolprezen grachtengordelclown Youp van 't Heck maakte ooit grappen over mensen die zo van luxe zijn doorgedraaid dat ze hun kanarie naar fysiotherapie sturen. Me dunkt, dat punt is niet ver meer weg.

« vorige | volgende

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.