Home

Achtergrond 199 x bekeken 7 reacties

'Verlaging vleesprijzen ten koste van dierenwelzijn'

Briefschrijvers bekritiseren de vleesprijsverlagingen van supermarkten die volgens hen ten koste gaan van het dierenwelzijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  het allerergste is nog wel dat de bio-industrie in 'zichtstallen' dieren scharrelend in stro toont terwijl de waarheid -varkens op roosters, zeugen in een stalen kooi amper groter als hun lichaam, kippen in de legbatterij, kuikens met doorgezakte poten op elkaar gepropt, onthoornde koeien met uierontsteking (1 op de 10 heeft dat) nooit meer in de wei - vanwege de hoge winsten verdoezeld wordt.

 • no-profile-image

  de boer

  Onzin schrijven is blijkbaar erg gemakkelijk als je over een ander schrijft. De MS Beastly denkt, dat koeien onthoornd worden om het winstplaatje te verhogen. Ondanks de "enorme prijsverhoging" (vlgs zuivelfabrikanten tenminste!!) v. basisproduct melk, ontvangen de veehouders nog steeds dik minder dan men zou moeten hebben. Het voldoen aan alle regels, wetten en andere zaken is een erg kostbare zaak. Boeren worden verder wel geconfronteerd met een steeds duurder worden wereld.

 • no-profile-image

  aidan

  een heel eenvoudige oplossing is door geen of veel minder vlees te gaan eten
  wilt u doorgaan met vlees eten ga dan naar een ambachtelijke slager en laat de supermarktketen hun eigen watervlees maar opeten.

 • no-profile-image

  Monique

  De consumenten hebben de macht. Als iedereen nu (terecht!) tegen die prijsverlagingen is en begrijpt, dat er grenzen zijn aan kiloknallers omdat daarmee steeds meer dierenleed is gemoeid, dan zou ik zeggen: mensen, verenig U en koop eerlijk vlees. Dan houden die prijsverlagingen wel op. Heb mededogen met al die dieren die gebruikt worden als dingen ipv levende wezens die dezelfde gevoelens kennen als wij mensen.

 • no-profile-image

  groeneveld

  alle mensen gaan vooruit met het loon maar de boeren achteruit maar moeten wel de meeste uren er voor maken waar niets verdient wordt

 • no-profile-image

  Marry Kamerman

  Varkens krijgen speeltoestellen om in te bijten, leuk voor de varkens, maar waarom hier geld aan uitgeven.
  Laat in plaats daarvan de varkens buiten scharrelen en laat de overheid dit subsidiëren. Lijkt me een veel beter plan.

 • no-profile-image

  Daan

  Deze briefschrijvers hebben volkomen gelijk. Supermarkten én consumenten zouden zich moeten realiseren dat iets dat zo spotgoedkoop is, niet op een eerlijke manier geproduceerd kan zijn.

  Of, zoals 'Loesje' zegt: Eerlijk vlees knalt niet per kilo.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.