Home

Achtergrond 162 x bekeken 4 reacties

Verburg wil af van subsidies agrarisch natuurbeheer

Minister Gerda Verburg van LNV wil af van alle afzonderlijke subsidies en regelingen voor (agrarisch) natuurbeheer. Er moet één gezamenlijke regeling komen met ”op den duur een marktconforme beloning”.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  corrie

  Alle landschappen behalve die van een boer word al ondersteunt door de staat der Nederlanden en door vele goede doelen.De boer die zijn grond/land in een prima conditie houd word toch niet voor vol aangezien zij hebben alleen inzicht en praktijk ervaring,wij hebben het buitengebied groot gemaakt en een per gratie subsidie krijgen waar we zelf voor gezorgd hebben ,maar de overheid bemoeit zich er steeds meer mee wat we mogen telen en hoe we het moeten doen wordt achter het burea beslist, nu dus weer onenigheid over de subsidie ik word er moedeloos van. Corrie

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  op den duur een marktconforme beloning

  ga toch fietsen

  over 400 jaar wonen en/of zwemmen hier still human beings

 • no-profile-image

  freek

  Zoals al eerder opgemerkt wordt agrarisch natuurbeheer betaald in de vorm voor inkomstenderving. Dat blijkt al langer niet te werken, vooral door een overaanbod van gras is de waarde daling van de grasopbrengst in euro's minimaal. Nederland heeft hier helaas zelf voor gekozen. Brussel geeft de mogelijkheid om "loon naar werken" uit te betalen. Alleen is de wil daarvoor niet aanwezig, Dan moet de staat er namelijk zelf ook meer bij leggen en om nou een boer aan natuur een inkomen te laten verdienen wil er op het ministerie niet in. Daar gaan ze er nog steeds van uit dat boeren geen natuur kunnen beheren...... daar hebben ze namelijk niet voor gestudeerd. En alleen als je achter een buro over de natuur kunt praten en moeilijke termen de ruimte in kunt slingeren kun je natuur beheren.

 • no-profile-image

  Corney Niemeijer

  Men spreekt van marktconforme beloning maar ziet zich dan door Brussel verplicht maximaal inkomensderving te compenseren. Dus de boer zal er nooit aan mogen verdienen, maar zal vaak genoegen moeten nemen met minder. Juist dat laatste is niet de marktwerking die men pretendeert.
  Zolang men ontwikkelt zonder samenspraak met de praktiserende boeren, die fatsoenlijk betaald wordt voor zijn maatschappelijke diensten, zal agrarisch natuurbeheer nooit fatsoenlijk van de grond komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.