Home

Achtergrond

Veemarkt Purmerend lijkt gered

De veemarkt in Purmerend is gered.

Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. Volgens de krant geeft een meerderheid van de Purmerendse politieke partijen zijn steun aan het behoud van de veemarkt in deze plaats. Het college maakte eerder nog duidelijk zijn twijfels te hebben over de levensvatbaarheid van een geprivatiseerde veemarkt op bedrijventerrein De Baanstee.
Dat de veemarkt moet vertrekken uit de binnenstad, staat al jaren vast. De gemeente heeft andere plannen met de Koemarkt en de Schapenmarkt, en de veehandelaren moeten daarom vertrekken. De gemeenteraad zegde enkele jaren geleden al een 'bruidsschat' toe, als de handelaren met een goed plan komen. Hoewel burgemeester en wethouders twijfelen aan de haalbaarheid, is een meerderheid van de partijen in de raad van mening dat Purmerend de knip moet trekken voor een doorstart. Het gaat om een bedrag van 200.000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.