Home

Achtergrond 291 x bekeken

Te laat ingediend bezwaar onterecht ontvankelijk verklaard

Dienst Regelingen heeft een bezwaar tegen een besluit dat enkele maanden te laat werd ingediend, toch ontvankelijk verklaard. Dienst Regelingen nam genoegen met de verklaring dat de postbezorging slecht was in verband met het realiseren van een nieuwe woonwijk. Onterecht oordeelde het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.

In deze zaak had de aanvrager op 28 april 2005 een aanvraag voor akkerbouwsteun ingediend. Deze is bij besluit van 24 februari 2006 afgewezen. Hierop maakt de aanvrager pas op 12 juni 2006 bezwaar, hij claimt namelijk het besluit hem pas veel later bereikte. Dit vanwege het feit dat in verband met het aanleggen van een nieuwe woonwijk de postbezorging compleet ontregelt is. In zijn brief geeft de aanvrager aan dat hij hiervoor diverse getuigen heeft. Dienst Regelingen neemt hier genoegen mee en hoort geen getuigen en doet ook geen navraag bij TPG post.

Dienst Regelingen had verdere informatie moet vergaren en niet zomaar moeten afzien van de niet-ontvankelijk verklaring. Het College vernietigt het besluit en bepaalt dat Dienst Regelingen eerst nader onderzoek moet doen om af te zien van het niet-ontvankelijk verklaren van het bezwaar.

Uit deze uitspraak blijkt maar weer eens dat er weer een zeer goede en aantoonbare reden moet zijn, waarom een bezwaar niet binnen de termijn van zes weken worden verzonden. Als de postbezorging werkelijk de oorzaak is, zorg dan dat dit duidelijk met bewijzen aantoonbaar is.

Meer informatie Uitspraak College van Beroep voor het Bedrijfsleven

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.