Home

Achtergrond 150 x bekeken

'Storten van product bij prijsdip moet kunnen'

Het storten van pro­duct bij aanhoudend slechte prij­zen moet mogelijk zijn. Dat zegt Willem Baljeu, directeur van han­delskoepel FrugiVenta.

Baljeu zegt dat in reactie op uit­latingen van de Nederlandse Me­dedingingsautoriteit (NMa) in het blad Groente en Fruit. De NMa is van mening dat telersverenigin­gen onderling geen afspraken mo­gen maken die de prijs kunnen beïnvloeden. Het uit de markt ne­men van tien procent van het aan­bod is daarmee een overtreding van de mededingingswet, stelt een woordvoerder in het vakblad.

Volgens Baljeu voelt de NMa daarmee niet goed aan hoe de af­zetmarkt voor groenten in elkaar steekt. ”Als de markt stokt, vind ik het logisch dat er aanbod uit de markt wordt genomen. Als je dat niet doet, blijf je achter de markt aan lopen. Ik kan me voorstellen dat er mindere kwaliteit uit de markt is genomen.” Navraag leert dat de telersverenigingen oude partijen uit de markt namen.

Of registreer je om te kunnen reageren.