Home

Achtergrond 2 reacties

Steegro verwacht kort geding te winnen

Melkveehouder Henk van der Steege vertrouwt erop het kort geding tegen zuivelbedrijf Leerdammer, maandag 2 juli, te gaan winnen.

Er is geen schaarste aan melk, dus hoeft Leerdammer geen vrees te koesteren voor zijn voortbestaan, zegt advocaat mr J Fuller namens de melkveehouder. Tijdens de opening van de nieuwe mega-stal van Van der Steege (vrijdag 29 juli) zocht de groot-ondernemer naar medestanders: melkveehouders die door Leerdammer zijn geweigerd als leverancier. "Dit maakt ons bewijs sterker. Als je klanten kunt weigeren, heb je melk genoeg", aldus Van der Steeges advocaat.

Leerdammer heeft het kort geding aangespannen nadat Van der Steege alle leveringsbanden heeft doorgesneden. Reden is weigering door Leerdammer om een hogere melkprijs te betalen.
Van der Steege wil zijn melk afzetten via de spotmarkt. En denkt zo 34 tot 35 cent voor zijn melk te beuren. Op de spotmarkt wordt 38 betaald.

Bekijk de foto's van de megastal in Marknesse

Bekijk de video van de opening

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  --my--

  Leerdammer bedtaald al jaren een te lage prijs voor de melk aan de boeren. Als melkfabriek moet je dan niet raar opkijken als je boeren bij je weg lopen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  zuivelverwerkers kopen op de spotmarkt melk in om producten van te maken;al geruime tijd.Het is rendabel anders zouden zij het niet doen.de prijs hiervoor wordt opgehoest door trouwe melkveehouders/leveranciers aan de zuivelondernemingen.
  opkopen op de spotmakt = duur;
  dan betalen wij onze trouwe leveranciers toch gewoon wat minder.
  op deze manier hevelen onze zuivelverwerkers de afgelopen tijden uitbetalingsgelden van troue leveranciers over aan de spotmarktaanbieders.
  Melkverwerkers te vreden;
  Spotmarktleveranciers te vreden;
  Trouwe leveranciers financieren onvrijwillig dit systeem waar zij niet voor hebben gekozen

Of registreer je om te kunnen reageren.