Home

Achtergrond 161 x bekeken 2 reacties

Scrapiebeleid op de helling

Schapenhouders hoeven binnenkort niet meer verplicht een scrapie-ongevoelige ram in te zetten bij de fok.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  t.verhage

  als ik het goed begrijp hoeven er geen arr rammen meer gebruikt worden.
  leg dit uit aan de schapenhouders die al die jaren wel arr rammen gebruikten.waar kunnen zij hen onkosten op verhalen.schapenhouders verenigd u.dit gaan we er niet bij laten zitten. motief geen bedreiging meer voor voedselveiligheid. die bedreiging is er dus nooit geweest.wat gaan ze nu weer verzinnen om schapenhouders op kosten te jagen.

 • no-profile-image

  Guus

  Graag zie ik een toelichting op de zin: "Schapenhouders die dit niet doen, draaien bij een uitbraak voortaan zelf op voor de bestrijdingskosten". Volgens mij overzien vele schapenhouders niet welk risico zij nemen met de keuze voor een niet-scrapie-ongevoelige ram. Als men weet welke risico's men loopt met de keuze voor zo'n ram, dan zal men mogelijk snel inzien dat de 'vrije' keuze van de schapenhouders zeer beperkt is. Schapenhouders zullen de kosten voor een 'scrapie-vrije' bok moeten zien als een 'verzekeringspremie' voor de bestrijdingskosten. Ik schat in dat deze 'premie' lager is dan wanner je de risico's zou willen afdekken bij een schadeverzekeraar. Ik wens de schapenhouders dan ook VEEL WIJSHEID toe bij de keuze van een dekbok!!

Of registreer je om te kunnen reageren.