Home

Achtergrond 2 reacties

Residuvrije bewaring met ethyleengenerator

Het bedrijf Restrain Company, dochter van aardappelbedrijf Greenvale, wil residuvrije bewaring voor aardappelen en uien met ethyleen op de Nederlandse markt brengen.

Jorg Tonjes

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk briede

  Is het u bekent of er ook een soortgelijk product is voor groenten en fruit die langdurige bewaring en transport mogelijk maakt?
  Bij voorbaat onze dank

 • no-profile-image

  Jorg Tönjes

  Ethyleen is een hormoon dat bij de verouderingsprocessen van fruit vrijkomt en dat versneld. Daarom rijpen bananen in een zak versneld en rijpen andere minder rijpe vruchten sneller als ze bij rijp fruit liggen. De spruitremmende werking treedt op bij lage concentraties ethyleen. Het is dus de vraag of ethyleengas bruikbaar is voor houdbaarheidsverlenging van fruit of groente. Het product Smartfresh voor appels voorkomt, voorzover ik weet, de vorming van ethyleen juist, zodat de appels langer knapperig vers blijven. Dat wijst dus op ongeschiktheid van ethyleen voor deze toepassing.

Of registreer je om te kunnen reageren.