Home

Achtergrond 309 x bekeken

Oprichting K8 is een feit

Onder de naam K8 gaan acht komkommertelersverenigingen samenwerken, in navolging van eerdere initiatieven van paprika- en auberginetelers.

Acht komkommertelersverenigingen willen per 4 juni 2007 gezamenlijk hun internationale marktpositie versterken. Dit begint met uitwisseling van (markt)kennis en informatie. Daarna zal bijvoorbeeld management van kwaliteit onderling afgestemd worden.

Het K8-verband omvat 90 procent van de Nederlandse komkommertelers, die gezamenlijk goed zijn voor ruim 550 hectare. Het bestuur bestaat uit telers die de verschillende verenigingen vertegenwoordigen: Harm Aerts (VDT), Thijs Gielen (Sun Quality), Ruud Grubben (Komosa), Jan Hogervorst (Tradition), Jack Keunen (ZON), Wout Limburg (The Greenery), Joop Luimes (BGB) en Leen Verhaar (WestVeg). Thijs Jasperse fungeert als onafhankelijk voorzitter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.