Home

Achtergrond 176 x bekeken 3 reacties

Onthoornde dieren handhaven zich prima

Volgens Frits van der Schans, teamleider bij het Centrum voor Landbouw en Milieu, stuit het onthoornen van kalveren op weerstand. Die stelling is te gemakkelijk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Cor Hilbers

  Als je een keer kan voorkomen dat de ene koe (met horens) een andere koe (met horens) ernstig kan verwonden dan is onthorenen al de moeite waard geweest en hoeveel dierenleed geeft een afgedraaide hoorn niet. De z.g. dierenwelzijnsclubben moeten hun gezonde verstand eens leren gebruiken voor zij wat roepen.

 • no-profile-image

  linda

  ik word er zo langzamerhand moe van, al die mensen die ineens weten wat wij als boer moeten of vooral niet moeten doen.in elke sector doen ze de meest vreemde dingen om ongelukken te voorkomen maar als je als boer voor veiligheid voor je koeien en jezelf iets doet is het ineens fout, dieronvriendelijk enz.
  we lopen in nederland voorop en produceren schoon en hebben het dierenwelzijn hoog in het vaandel maar we moeten hier in dit land eens gaan nadenken wat we nu eigenlijk vinden en moeten met partijen die dieren menselijke gevoelens aan rekenen. laten ze wat gaan doen aan al die mensen in de steden die honden aan een riem 3x per dag op de stoep uitaten, dat is pas onnatuurlijk gedrag. geen vrije uitloop ,geen roedelgedrag en ten alletijde gehoorzaam aan de baas , en geen boom te vinden om tegen aan te plassen !!!! dat is pas zielig . Onze koeien hebben een goed leven , ze worden tip top verzorgd. beter dan menig huisdier in de stad laat de partij voor de dieren daar maar eens over nadenken en wat aan doen.

 • no-profile-image

  herman van der zandt

  zou het niet goed zijn als heel nederland dat deed: nadenken voordat je wat gaat roepen?
  dat is wat nederland momenteel mist ,op elk gebied!

  groet

  herman

Of registreer je om te kunnen reageren.