Home

Achtergrond 2 reacties

Onteigening

Landbouwminister Gerda Verburg gaat de onteigening van bedrijven mogelijk maken om de herstructurering van glastuinbouwgebieden te bespoedigen.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Kees van Drunen

    De berichtgeving dat onteigening ingezet gaat worden voor sanering van verspreid glas is niet juist. Met die bedoeling wordt niet gewerkt aan herziening van de onteigeningswet, alleen t.b.v. nieuwe locatie-ontwikkeling en herstructurering van oude glastuinbouwgebieden. Bovendien is er, voorzover ik dat kan overzien, in de wetgeving (onteigeningsweg + WRO) geen aanknopingspunt om onteigening van verspreide glasbedrijven mogelijk te gaan maken.

  • no-profile-image

    Kees van Drunen

    De berichtgeving dat onteigening ingezet gaat worden voor sanering van verspreid glas is niet juist. Met die bedoeling wordt niet gewerkt aan herziening van de onteigeningswet, alleen t.b.v. nieuwe locatie-ontwikkeling en herstructurering van oude glastuinbouwgebieden. Bovendien is er, voorzover ik dat kan overzien, in de wetgeving (onteigeningsweg + WRO) geen aanknopingspunt om onteigening van verspreide glasbedrijven mogelijk te gaan maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.