Home

Achtergrond 174 x bekeken

Nuka's 10 tot 12 euro goedkoper in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep dinsdagmorgen slecht op de veemarkt in Purmerend.

Bij een praktisch gelijkblijvende aanvoer (505 stuks) werden de dieren 10 tot 12 euro goedkoper. Het bestuur van de veemarkt heeft besloten om voorlopig geen noteringen voor nuchtere kalveren op te maken. Mogelijk zouden die weer terugkomen na de afwezigheid van enkele maanden.

Diverse deskundigen raden de veemarkt in Purmerend af om weer noteringen voor nuchtere kalveren te publiceren. Dat zou de aanvoer op die markt negatief kunnen beïnvloeden. Purmerend kan zich geen daling van de aanvoer van vee veroorloven.

Donderdag beslist de gemeenteraad van die stad of zij 200.000 euro subsidie geeft voor de bouw van een nieuwe veemarkthal. Die subsidie is nodig voor de financiering van de 1 miljoen kostende veemarkthal.

Of registreer je om te kunnen reageren.