Home

Achtergrond 1 reactie

LTO's visie nogal veilig

Weinig verrassend. Dat is de eerste indruk die de visie van LTO op het gemeenschappelijk landbouwbeleid na 2013 nalaat.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Klaas Hoekstra

    De visie van LTO is inderdaad weinig verrassend en sluit aan bij het huidige liberale denken met wel weer een subsidie voordeel om op de wereldmarkt te kunnen blijven meespelen( lees dumpen) in de vorm van een hectare toeslag. Wat ontbreekt in de samenvatting,die ik tot nu toe heb gelezen is het feit wanneer, de EU moet ingrijpen indien overproductie de grondstofprijzen voor graan of zuivel naar ongekende lage prijzen zal voortslepen. Dit is bij een klein overschot al snel het geval. Ik lees nergens of men een interventieprijsmechanisme of importtarieven bij bepaalde bodemprijzen wil handhaven. Het lijkt mij van elementair belang dat dit gehandhaaft blijft gezien het kwetsbare karakter van de agrarische grondstoffenmarkt. De NAV en NMV denken hier duidelijk iets minder gemakkelijk over dan LTO en pleiten voor handhaving een interventie mechanisme met eventuele productiebeheersingsinstrumenten om de prijzen op een aanvaardbaar peil te houden voor nu en in de toekomst.

    Klaas Hoekstra

Of registreer je om te kunnen reageren.