Home

Achtergrond 178 x bekeken

LTO wil na 2013 een hectarepremie

Na 2013 moeten boeren een vaste inkomenstoeslag per hectare krijgen. Deze toeslag moet zijn gekoppeld aan het verrichten van maatschappelijke taken, zoals het beheer van landschap en water, en eisen op het gebied van milieu en water. Dat schrijft LTO Nederland in de vandaag gepresenteerde visie op het EU-landbouwbeleid na 2013.

De 100% ontkoppeling kan volgens LTO alleen plaatsvinden als alle EU-landen de subsidies ontkoppelen, anders ontstaat er concurrentievervalsing. LTO vindt wel dat boeren in zogeheten probleemgebieden zoals de Veenkoloniën en het Groene Hart, waar de productieomstandigheden moeilijker zijn, een hogere premie moeten krijgen. Hoe dat moet is nog onderwerp van discussie. LTO pleit ervoor dat ook na 2013 het landbouwbudget op tenminste hetzelfde peil blijft.

Verder wil LTO dat de melkquotering in 2015 niet word verlengd en dat er in de Health Check, welke plaatsvindt in 2008, afspraken gemaakt moeten worden over een geleidelijke afbouw van de productiebeperking richting 2015.

Meer informatie Lees de volledige visie van LTO

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.