Home

Achtergrond 212 x bekeken 1 reactie

LNV: Middelen geen oorzaak bijensterfte

Landbouwminister Gerda Verburg ontkent dat middelen met hun werkzame stof oorzaak zouden zijn van het hoger percentage bijensterfte in Nederland en een aantal andere Europese landen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk Tennekes

    LNV weet al sinds 2004 dat glastuinbouw en bollenteelt extreme emissies van het voor bijen en andere nuttige insecten zeer schadelijke insecticiciden veroorzaken. LNV weet al sinds 2004 dat het oppervlaktewater van de Randstad is zwaar verontreinigd is met imidacloprid, carbamaten en organofosfaten. U kunt hat allemaal goed gedocumenteerd nalezen op www.bijensterfte.nl. Er is anno 2009 nog niets tegen gedaan. LNV zet al jarenlang op "verder onderzoek". De falende handhaving van milieunormen door onze overheid en de massale bijensterfte in Rijnmond, Groene Hart en regio Amsterdam kan niet meer los van elkaar worden gezien.

Of registreer je om te kunnen reageren.