Home

Achtergrond 474 x bekeken 1 reactie

Kabinet wil stallen duurzaam en diervriendelijk

Vijf procent van de veestallen moeten over vier jaar integraal duurzaam en diervriendelijk zijn.

Eén reactie

 • no-profile-image

  ellen van popta

  Hallo Klaas,

  Ik las het stukje over dat er meer geld beschikbaar komt voor onderzoek naar diervriendelijke stallen met o.a. meer ruimte per dier.

  Ook komt er meer geld voor het toezicht op het naleven van de wettelijke regels. Dit alles is hartstikke mooi maar wij boeren moeten wel extra geld betalen om aan die eisen te kunnen voldoen. Op zich niet erg we houden onze dieren gezond, maar als je bedrijven wilt die aan meer dan de eisen voldoen dan vind ik dat daar voor degenen die het daadwereklijk uit moeten voeren ook wel een tegemoetkoming mag zijn in de vorm van ondersteuning. Zo kan het gecombineerd worden met het lopende onderzoek er naar, waar de overige boeren hun voordeel mee kunnen doen richting de toekomst van hun bedrijf. Namelijk ook investeren in een beter leefomgeving van hun vee.

  met vriendelijke groeten


  Ellen van Popta

Of registreer je om te kunnen reageren.