Home

Achtergrond 1 reactie

Genoeg markt voor duurzaam product

Steeds meer consumenten vinden voedselkwaliteit belangrijk, zegt Johan Koster. Boeren zouden daarom meer duurzaam moeten produceren, vooral voor hun eigen streek.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Willeke tempel

  Misschien leuk om te vermelden dat ik per 1 september een webwinkel met streekproducten uit Nederland begonnen ben. De reacties èn van de Nederlandse producenten èn van liefhebbers van streekproducten zijn enorm positief. Zie hieronder voor het bericht over cederhof.com

  Cederhof.com verkoopt Nederlandse streekproducten en is gestart op 1 september 2007.

  Cederhof.com is een webwinkel met Nederlandse streekproducten. Op 1 september 2007 is de winkel officieel open gegaan. Het webadres is www.cederhof.com. Cederhof.com verkoopt ondermeer wijnen uit verschillende Nederlandse wijngaarden, droge worst uit Groningen en Friesland, ambachtelijke jams, en verschillende soorten broodmixen die in molens worden gemalen en verpakt.


  Nederlandse streekproducten zijn producten die in Nederland gemaakt worden, op een ambachtelijke manier. Vaak zijn het producten die volgens oude tradities in kleine familiebedrijfjes bereid worden. Er zijn ook nieuwe producten die kleinschalig worden geproduceerd, vaak door enthousiaste mensen met een grote passie voor het goede eten en met hoofdzakelijk Nederlandse ingrediënten. De producten worden veelal verkocht op markten, streekwinkels en op het bedrijf zelf. Veel producten zijn biologisch en hebben het EKO keurmerk.


  Deze webwinkel moet een alternatief bieden. Het is een hommage aan de kleinschaligheid, aan de Nederlandse tradities, aan de Nederlandse culinaire entrepreneurs die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Het is vooral ook een eerbetoon aan degenen die van lekkere, lokale producten houden en daarvan genieten, alleen, binnen het gezin of met vrienden. Voor koks zijn er verschillende eerlijke ingrediënten waarmee heerlijk kan worden gekookt. Diners kunnen worden verrijkt door het schenken van Nederlandse wijnen en Nederlands water.

  De webwinkel heeft tot nu toe een assortiment van zo'n 100 producten. Nog eens 200 producten zijn in de beoordelingsfase. Cederhof.com gaat zelf op zoek naar de Nederlandse streekproducten, bezoekt bedrijven, maakt kennis met de ambachtelijke ondernemer en probeert de producten zelf. De producten kunnen gekocht worden via de webwinkel. Ze worden dan binnen 2 dagen thuisbezorgd. Bestellingen boven de 30 € worden gratis verstuurd of de producten kunnen worden afgehaald iedere werkdag tussen 18 en 20 u. in Rotterdam.

Of registreer je om te kunnen reageren.