Home

Achtergrond 403 x bekeken 13 reacties

Forse stijging gezinsinkomen

De inkomens in de land- en tuinbouw hebben vorig jaar een nieuwe top bereikt. Na het recordjaar 2005 met een gemiddeld gezinsinkomen per bedrijf van 47.000 euro, steeg het gezinsinkomen in 2006 naar gemiddeld 55.000 euro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H. schonewille

  Ik vind dat een voorbeeld van zeer slechte verslaggeving. Als je de kop leest van dit bericht is het rozengeur en maneschijn in de landbouw. Helaas is de werkelijk veel anders bij bepaalde sectoren. Het erge van deze slechte verslaggeving is dat een "burger" krant deze berichten ook klakkeloos overneemt en de buregers/buitenstaanders maar weer denken daar heb je de klagende boeren weer. Daarom als je meent dat een vakblad uitgeef, schrijf dan ook als vakman

 • no-profile-image

  Martin Feitsma

  Even een reactie op de vorige spreker Martien Veghel.
  Ik heb net de resultaten binnen van de Alfa accountents groep. Het arbeidsinkomen is 2006/2007 € 10000 tegen tien jaar geleden ruim € 38000,-.
  Ik denk niet dat er veel Nederlanders zijn die voor € 10000,- per jaar 365 dagen werken met een werkweek van 70 uur.

 • no-profile-image

  van Buuren

  persoonlijk vind ik dat het publiceren van deze koppen met onderliggend artikel niet verstandig is.
  Een eerdere reactie haalt het terecht aan. Vergelijk het maar is op basis van uren en CAO. En het aantal personen in het bedrijf zou hierin meegenomen moeten worden.
  Bijvoorbeeld is dit inclusief het geld wat buiten de deur verdient wordt ?? door mede vennoten ??... Deze info ontbreekt in het artikel terwijl deze wel essentieel is.

 • no-profile-image

  martien

  Ik hoor de melkveehouders alleen maar klagen over de gestegen kosten.
  Maar ik hoor ze niet over de melkpremie die de daling van de melkprijs MEER dan goed maakt

 • no-profile-image

  durk boschma

  je moet niet het bedrijfsinkomen publiceren, maar de inkomens per arbeidskracht
  vervolgens moet je er bij vertellen dat de arbeidskosten er niet bij inzitten, als je de kosten van alle gewerkte uren volgens CAO-loon er af haalt, blijft er niets over en in vele gevallen moet er geld bij
  dus conclusie: suggestieve berichtgeving

 • no-profile-image

  Martin Feitsma

  Er wordt weer een verkeerd beeld geschetst.
  Het gaat momenteel helemaal niet goed in de melkveehouderij.
  De kosten om een liter melk te produceren nemen schrikbarend toe. Met name door de hoge krachtvoerkosten.
  De vooruitzichten mogen dan beter lijken het is momenteel niet goed. Ook al krijgen wij er 1,28 cent bij per liter. Het is nog niet voldoende om de extra prijsstijgingen van de kosten te dekken.

 • no-profile-image

  M. de Vlieger

  Inkomen is de laatste jaren niet gestegen de kosten die rijzen de pan uit . Als je in april aardappels verkoopt met een contract en de markt zakt in elkaar dan laat de koper je gewoon met alles zitten Als je de bieten wilt leveren ben je verplicht om over te stappen naar Cosun Het instap geld wordt dan maar gewoon van de levering 2006 afgetrokken. Dus ons inkomen kan hier niet met mee ondanks dat we nog een mini camping hebben en uit werken gaan .Deze artikels zijn heel erg overtrokken het aantal uren dat er gewerkt wordt staan er nooit bij .

 • no-profile-image

  JODO

  Waarom dient het inkomen van agrariers gepubliceerd te worden. Zelfs zodat ook het ANP er elk uur hier aandacht aan besteed. Andere beroepsgroepen brengen ook niet pontificaal hun inkomen in beeld. En als je er dan verslag over uitbrengt, dan zeker met de nodige kanttekeningen en onderbouwing erbij.

 • no-profile-image

  jan eggink

  bij de inkomens in de melkveehouderij moeten de quotum kosten nog van de inkomens afgehaald worden wat een fors ander beeld geeft van de werkelijke inkomens!

 • no-profile-image

  plaatje

  hoe inkomen stijging als je moet betalen bij avebe en bij csm dan heb je geen inkomen stijging dan heb je al moeite om je bedrijf in stand te houden,dat moet je maar eens publiseren,ik vind dat jullie een verkeerd beeld geven hoe het in de landbouw er voor staat.

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Ik ben varkenshouder en moet mijn inkomen helemaal uit de markt halen en ook ik erger me vaak aan het geklaag van de melkveehouders zeker als ik op de site van het lnv al die premie"s en toeslagen zie die ze onvangen
  Ik zou me schamen om dan nog te klagen

 • no-profile-image

  van selm

  hoe en wat is er berekend want als je onder weg je oor teluister legt word er niet veel verdiend in de varkens sector dus verklaar je nader

 • no-profile-image

  Yorick

  Waarom wordt er zoveel geklaagd over het inkomen, als je toch (te) weinig verdient, is het dan niet verstandiger om te stoppen met je bedrijf en gaan rentenieren?

  De gemiddelde agrarier heeft flink kapitaal zitten in de grond. Grond die ieder jaar in waarde stijgt...

  Ik ben het ermee eens dat het artikel sterk tekort schiet, Desalniettemin kan het een indicatie zijn...

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.