Home

Achtergrond 185 x bekeken 7 reacties

Europarlement: geen pesticiden meer bij slootkant

Boeren mogen in een zone van tien meter aan beide kanten van waterlopen geen gewasbeschermingsmiddelen meer gebruiken. Althans, als het aan de milieucommissie van het Europarlement ligt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  r.post

  nog even en dan mogen we niets meer in dit land, zo langzamerhand wordt de strop steeds verder aan getrokken.
  volgens mij is het de bedoeling om de nederlandse landbouw op termijn buitenspel te zetten.
  ze mogen van mij allemaal verrekken daar in Den Haag en Brussel.

 • no-profile-image

  Hugo Mullaert

  Grote kolder en grote ongelijkheid. Boeren met veel perceelsranden langs sloten zijn zo een groot deel van hun oppervlakte kwijt. Dat is productiegrond waar soms veel voor betaald is. Als dit echt ooit door moet gaan, dan moeten deze boeren minstens compensatiegrond krijgen.

 • no-profile-image

  John Huiberts

  Dit bewijst hoe onbetrouwbaar de politiek is . We zijn al jaren lang op een serieuze manier en met innoverende technieken bezig om drift tijdens het spuiten te minimaliseren. Wij hebben hier al enorme investeringen voor gedaan en dan zoiets.
  Voor een land als Duitsland een makkelijke aktie. Als land zonder sloten kan je wel zoiets roepen.
  Is het misschien de opzet dat de landbouw uit Nederland verdwijnt en wij alleen nog maar bestaan uit Wonen, Industrieterreinen en Natuur. Zou dat de WIN WIN situatie zijn volgens europa.
  j huiberts

 • no-profile-image

  mja van mastwijk.

  dit plan is de doodsteek voor onze akkerbouw-groentevollegrondsteelt. de natuur organisaties en waterschappen streven ernaar voor meer sloten en waterbergingen. Dit kan absoluut nietvoor eenduurzame economische landbouw. de gangbare regelingen voldoen goed.waarbij bewezen is dat er geen vervuiling van drinkwater optreed. Het word hoogtijd dat dat ditsoort komissies met verstand van zaken tewerk gaan. Anders opdoeken met dit soort mensen.

 • no-profile-image

  Arne Aiking

  Spuiten Langs De Slootkant.

  De EU zegt dat we in de toekomst 10 meter afstand van de sloot moeten houden. Dat gaat vooral in Nederland veel last opleveren. Misschien kunnen onze politici in Brussel het (nog even...) tegenhouden, maar vroeger of later gaat het verbod er wellicht toch komen.

  Misschien is het dus belangrijk om nu Nederlandse innovatieve technieken te bekijken zoals de UV Gewasbescherming methode van Dubex. De methode gebruikt UV licht ipv middelen om schimmel te bestrijden. Daarbij komt absoluut geen drift in de sloot.

  Als we vragen aan LTO en PPO om te helpen bij de verdere verfijning van deze techniek, is de Nederlandse agrarische sector gereed als we echt inderdaad niet meer langs de sloot zouden mogen spuiten.

 • no-profile-image

  Klaas

  Het plan is nog zeker twee of drie stappen af van een eventuele wettelijke regeling

 • no-profile-image

  leo verbeij

  mijn boomkwekerij is 18 m breed naast twee sloten ik kan daar niets mee
  domme bestuurders

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.