Home

Achtergrond 6 reacties

Eindelijk...

Eerder dan verwacht kan Campina haar veehouders positief nieuws brengen. De zuivelonderneming kondigde gistermiddag een verhoging van de melkprijs aan van 5 cent per kilo.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Freddie

  Als u eerst goed had bekeken hoe de prijsstijging was opgebouwd dan had u waarschijnlijk niet zulke onzin geschreven.

  de 5 cent verschil is opgebouwd uit het verdwijnen van de zomerkorting, het aanbreken van de winter/herfsttoeslag, en een halve cent hogere prijs.

  Een berg dom gelul dus in uw stukje. Jammer dat daar plaats voor is bij het agd.

 • no-profile-image

  Jan

  Het is helemaal geen grote prijsstijging! De zomerheffing van 0,9 ct vervalt en de wintermelktoeslag van 3,6 ct die door de boeren zelf gefinancierd wordt komt erbij. Derhalve al 4,5 ct verschil, en effectief dus maar 0,5 ct!

 • no-profile-image

  Dick Hoefnagel

  De aangekondigde "melkprijsverhoging" van Campina.
  Wat een stunt: een 1april grap op de langste dag, 21 juni !!

  Volgens mij hebben de leden voor het verzinnen van 1 april grappen geen duurbetaald management (lees Tiny Sanders enz. enz.) nodig.
  Dat kunnen wat minder betaalde bestuurders ook wel.

  De gehele gang van zaken omtrent dit persbericht is gewoon grove minachtig jegens de leden-leveranciers.

  Het wordt tijd voor verandering in de top van deze zuivelonderneming.
  Laat deze mensen maar fulltime bier gaan brouwen (o.a. bij Bavaria).
  Daar passen 1 april grappen misschien beter bij.

 • no-profile-image

  evers-ars

  ja de markt doet zijn werk we worden als boer plat gebeld door ondernemingen die onze melk willen.In zaltbommel werd men plat gebeld door boeren die vroegen hoe ze uit konden stappen de adviseurs van campina draaien over uren om de evt vertrekkende boeren te bezoeken.
  Maar geschrokken ben ik v/h verhaal dat doodleuk gezegt werd door een bestuurder van campina: nu 5 cent erbij maar straks bij de eindafrekening kan dit toch wel minder zijn ivm kosten/baten dus ons wordt ook nog eens een worst voorgehouden? hoe verhoud deze verhoging zich met de recente uitspraak van Wantenaars j.l : We mogen blij zijn als we dezelfde prijs halen als in 2006?

 • no-profile-image

  Henk

  Laten we het er met z'n allen toch wel over eens zijn dat 90% van die 'verhoogde opbrengstprijs' van onze Campinamelk, dr sowieso toch wel kwam; wég zomerkorting en hallo herfsttoeslag!!
  Jammer dat agd.nl meent zichzelf een 'Telegraafimago' te moeten aanmeten, door met veel sensatie nulkommaniks te brengen, net zo als die 'volwassen' koe van 350 kg (!!) deze week....

 • no-profile-image

  Arnoud Loonen

  Wat een onzin, de prijsstijging is een 0,5ct. Men vergelijkt de prijzen van juni en van augustus. In juni worden we gekort met 0,9 ct en de toeslag in augustus is 3,6 ct, dus dat is al 4,5 ct, blijft er een 0,5 ct over, wat natuurlijk heel mager is in deze goede tijd tijd voor de zuivel.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.