Home

Achtergrond 172 x bekeken

Bijna tweederde bezwaren over toeslagrechten gegrond

Ongeveer 63 procent (ruim 2300) van de ingediende bezwaren op basis van de toegewezen toeslagrechten zijn gegrond. Dat blijkt uit de voortgangsreportage van Dienst Regelingen (DR).

In totaal kwamen er 3.600 bezwaren binnen. Tegen 88 van de 1360 afgewezen bezwaren is beroep aangetekend. Vooral gegevens uit referentieperiode, adresgegevens en bedrijfsnummers zijn gecorrigeerd. Ook waren er veel bezwaren over bedrijfsoverdracht en bedrijfssplitsing.

Het beschikbare bedrag voor de toeslagrechten voor 2007 is 730,6 miljoen euro. In 2006 was dat nog 325 miljoen euro. Het bedrag is fors opgehoogd omdat nu ook de melkpremie en een extra deel van de suikerpremie via toeslagrechten worden betaald.

133.000 rechten verhandeld
In het eerste jaar dat toeslagrechten verhandeld zijn zijn er volgens de voortgangsreportage 133.000 rechten verhandeld. De totale waarde van de rechten bedroeg 37 miljoen euro, 275 euro per stuk.

In totaal zijn er 1,5 miljoen toeslagrechten uitgegeven. Deze hebben een totale waarde van 325 miljoen euro, wat neerkomt op 216 euro per recht. Er zijn voornamelijk gewone rechten verhandeld (131.680). De overige verhandelde rechten waren braakrechten.

Het overgrote deel van de rechten, 63 procent, is van boer naar boer verkocht. Dit ging voor een gemiddelde waarde van 353,50 euro per recht. Bijna 24.000 rechten zijn teruggegeven aan de nationale reserve. De gemiddelde waarde van deze rechten was 35 euro per stuk. De overige rechten zijn via verhuur, beëindiging, huur en bedrijfsoverdracht van eigenaar veranderd.

Meer informatie Voortgangsrapportage Dienst Regelingen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.