Home

Achtergrond

Zelf aan de slag

In plaats van lampen ophangen wordt het zijwanden monteren. We hebben duidelijk niet genoeg klusprogramma's gezien en leren veel van de professionals.

Door de vangnetten kunnen we niet met de hoogwerker bij de gordingen. We hadden al met het bouwteam geregeld dat we de hoogwerker in de avonduren mochten gebruiken om zelf op veilige manier de verlichting op te hangen, maar dat gaat nu niet door.

Maar wat anders doen dan; we beginnen de zijwanden te monteren. Peter en ik klungelen met een balk van 6x16 die in de standaardmaat niet tussen de spanten past. Naast dat die korter moet worden, moeten er ook inkepingen gemaakt worden om de schroeven te omzeilen waarmee het spant verankerd zit.
Geen verkeerde keus want, tussen zijn eigen werk door leert voorman Vereijken ons handige trucjes. Drie balken op elkaar leggen, een balk die op maat is erboven en je tekent de volgende zo af.

We lijken het te snappen; het aftekenen gaat goed. We zetten daarna de cirkelzaag in de balk, netjes langs het lijntje. Tot zo ver: super! Maar het rottige aan een cirkelzaag, de naam zegt het al, is het ronde zaagblad. Om de hoeken die nog vast zitten los te krijgen, toch nog maar even de handzaag erin dan. De uitvoerder komt lachend aanlopen, neemt de zaag over. ‘Kijk’, zegt hij terwijl hij het stuk handgereedschap achterover kantelt. We hebben duidelijk nog te weinig klusprogramma’s gekeken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.