Home

Achtergrond 196 x bekeken

Wiseman profiteert van hogere melkprijs

De omzet van de Schotse zuivelverwerker Robert Wiseman is het afgelopen boekjaar met 6,5 procent gestegen tot ruim 884 miljoen euro. Het bedrijf constateert dat supermarktketens meer willen betalen voor zuivelproducten.

Uit de jaarcijfers blijkt dat het bedrijf het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart eindigde, met 1,6 miljard liter 5,9 procent meer melk heeft verkocht dan in 2005. Die cijfers zijn gelijk aan de verwachting van analisten.

Topman Alan Wiseman is enthousiast over de resultaten, vooral omdat de onderneming er in is geslaagd de marges geleidelijk aan te verbeteren in een sterk competitieve markt. ”Onze ambitie is om dat herstel de komende jaren vast te houden”, zei hij bij de presentatie van de cijfers.

Evenals andere Britse zuivelondernemingen profiteert Wiseman van de hogere melkprijzen. Met de opbrengsten daaruit kon het bedrijf de gestegen kosten voor energie, brandstof en plastic compenseren.

Daarnaast boekte het concern succes met speciale producten zoals melk met minder vet en een langere houdbaarheid. De verkoop van deze producten nam toe met respectievelijk 12 en 20 procent. Een tegenvaller zijn de oplopende kosten voor de nieuwe fabriek in Somerset. Het bedrijf verwacht 20 miljoen pond meer kwijt te zijn dan begroot.

Onlangs besloot Wiseman de melkprijs die het aan boeren betaalt flink te verhogen. Veehouders krijgen met terugwerkende kracht per 1 maart 63 cent per honderd liter meer uitbetaald en sinds begin april 92 cent. Deze maand is daar nog eens bijna 20 cent bij gekomen. Daarmee komt de prijs op € 27, 97.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.